Foutje bedankt

Klagen helpt, maar klagen over overlast wat helemaal niet verwacht wordt levert kennelijk nog meer overlast op.

Afgelopen nacht 4 op 5 februari 2016 waren er kort voor 2 uur graaf- en beladingsactiviteiten tegenover de evenzijde van Maldenhof, langs de bouwweg tussen de Meerkerkdreef (poort 10) en het Bijlmerpleinpad. Het gebonk van de laadkleppen en de piepjes hielden ruim een uur aan !

Er was niets aangekondigd, maar toch werden er vangrails verwijderd en met luid kabaal in de vrachtwagens gegooid, is dat nu onaangekondigd nodig vraag je je af. Misschien moeten we opnamen maken en die voor de deur van de werkers luid afspelen. Als zij liggen te slapen. We verheugen ons op spaarzame nachten zonder overlast en dan gaat dat tuig (want dat denk je dan) nog los.....
En als je dat meldt dan hoor je doodleuk, "ja dat kan wel eens gebeuren".

Morgen, op zaterdag 6 februari, worden er 4 palen geheid nabij de Huntumdreef onder de wisselbaan. Vanuit een controle blijkt dat de 4 reeds geheide palen niet voldoen aan kwaliteit. Daardoor is IXAS genoodzaakt de palen er uit te halen en er 4 nieuwe palen in te heien, voordat we de vloer van de wisselbaan kunnen maken.

Omdat IXAS deze werkzaamheden niet heeft gecommuniceerd, starten ze later: om 08:00u. (hoera, dat is toch fijn op de zaterdagmorgen.) Het oplassen van de bestaande palen uit de grond en het opnieuw aanbrengen van de heipalen duurt naar verwachting de gehele dag (tot uiterlijk 19:00u).

Maar op zaterdag 6 februari gebeurd er helemaal niets..... Er wordt ijzer gevlochten en zand getransporteerd, maar heimachines zijn in geen velden of wegen te vinden, Nou ja, dan hebben we de ramen voor niets dichtgehouden vannacht.

Klopt, zo blijkt later. Er zijn 4 palen geheid maar met een andere (VOLKOMEN GELUIDLOZE) methode. Een heel kleine installatie zoals die worden gebruikt bij de bouw van erkers en heien in kruipruimtes de zogenaamde buispaal/valblok methode zie deze pagina voor meer uitleg

Denk nu niet dat deze methode ook kan worden ingezet voor alle 10.000 palen, dit is een tijdrovend proces geschikt voor makkelijke ondergronden en kost 4 maal zoveel tijd (of 3 maal zo duur) als de vibropaal methode. We willen ook niet dat het werk veel langer duurt, maar op kwetsbare plekken is dit misschien een mogelijkheid om de omwonenden te sparen.



De Buispaal Valblok methode toegepast op een plek waar "foute" palen in de grond zaten. Een hele dag (8 februari 2016) om
3 palen te vervangen, geen direct alternatief voor de Vibropaal methode


Heeft u klachten geef deze dan door aan Rijkswaterstaat tel. nr: 0800-8002 of e-mail: 08008002@rws.nl