Heien zonder mantel

IXAS heeft zich verplicht de meest geluidloze technieken te gebruiken die mogelijk zijn. Voor het heien wil dat zeggen, dat er een mantel is toegezegd en ook moet worden gebruikt. In de afgelopen periode is herhaaldelijk gebleken dat IXAS dat niet zo nauw neemt. Ze zeggen wel toe, maar ja de onderaannemers he?. Excuses dat scheve palen niet anders geheid kunnen worden zijn begrijpelijk maar herhaaldelijk blijkt dat het niet alleen scheve palen zijn die zonder mantel worden geheid.
andere gevallen zijn:
        De eerste tien tot veertig slagen gaan zonder mantel
        De mantel is stuk en geeft maar deels bescherming
        Inslaan gaat zonder mantel, maar uittrekken niet
        Er staan installaties die gewoon geen mantel hebben

AGG heeft keer op keer dit aangekaart en hebben daar bij IXAS ook altijd beschaafd en uitgebreid antwoord op gekregen maar dat er bewust zonder mantels werd geheid dat wisten we niet en is ons ook niet meegedeeld. Er gaat ook heel veel om in dit project en ter plaatse wordt vaak bedacht hoe er moet worden geheid, dat de bewoners dan niet meteen worden verwittigd is jammer. Het is juist het hele probleem met dit project het werk gaat voor en de bewoners zijn de slachtoffers. Bij Laag Kralenbeek worden tijdens het heien geluidniveaus gemeten van 112 dB(C), niet de juiste waarde want onze overheid denkt alleen maar aan dB(A) metingen. Filters dus die de lage tonen met 70 dB onderdrukken maar die bij geluidniveaus van boven de 70 dB(A) niet mogen worden gebruikt. IXAS heeft daar niets mee te maken, zij gebruiken de ontheffingen tot het maximum. De overheid doet ons dit aan. Dat 80 dB(A) bij een surplus aan lage frequenties gehoorschade kan aanrichten is slechts een statistisch gegeven. Heiwerkzaamheden gaan overigens gepaard met weinig laagfrequent geluid. Dit in tegenstelling tot het intrillen van damwanden,

Het grootste probleem is echter dat de omwonenden het zo langzamerhand zat worden, het is mooi weer maar buiten zitten is er niet bij. Slapen met open ramen is onmogelijk en dat met tropische temperaturen.

Nog eventjes doorbijten, eens is deze nachtmerrie voorbij..........

Heeft u klachten geef deze dan door aan Rijkswaterstaat tel. nr: 0800-8002 of e-mail: 08008002@rws.nl