AT5 Website 14 mei: VERZET VAN STADIG TEGEN PROVINCIE


VERZET VAN STADIG TEGEN PROVINCIE

Wethouder Duco Stadig verzet zich tegen het nieuwste standpunt van de provincie Noord-Holland om geen nieuw tracé aan te leggen om de A6 en de A9 met elkaar te verbinden. Als de provincie haar zin krijgt, krijgt de Gaasperdammerweg veel extra verkeer te verwerken. Stadig zei woensdag dat het besluit oorlog betekent met bewoners. Het alternatief, de ondertunneling van de Gaasperdammerweg, is volgens hem veel te duur. Stadig lijkt het meest te voelen voor een derde variant, die bestaat uit ondertunneling van Het Gein.
Uiteindelijk beslist het rijk over het tracé.

Commentaart AGG: Wij vertegenwoordigen 25000 bewoners van een drukke wijk, die hebben geen bezwaar tegen meer bebouwing rondom een lokale weg, als er maar genoeg groen overblijft. We hebben bezwaar tegen een snelweg in een woonwijk.
Niet alleen zijn alle varianten over de Gaasperdammerweg duurder dan de Geinvarianten, maar ze zijn ook gevaarlijker. En... de aansluitingen naar de Geinweg liggen er al, nog sterker met de bestaande wegtracés is rekening gehouden met deze oplossing. We zijn het helemaal eens met Stadig.
De Geintracé is goedkoper, veiliger, beter voor het milieu, beter voor de mens en belooft aan de omwonenden.

Oorlog is wat zwaar uitgedrukt en past niet in de werkwijze van de AGG, maar we hebben nog wel wat in petto. We hebben de tijd
Die weg door het Gein, die komt er! desnoods wordt het een weg op palen, want was de Gaasp ook niet een mooi riviertje en wat is er met de Gaasperdammerweg gebeurd.
Naar boven      Home