Een weg op palen, veilig en snel, Stadig en van der Horst die weten het wel.



Chaos op A2 door brandende tankauto. Trouw



EINDHOVEN - Een brandende tankwagen met gas heeft een verkeersknooppunt in Eindhoven tot diep in de nacht ontregeld. Bedrijven en woningen in de omgeving werden ontruimd wegens explosiegevaar.
Vanaf grote afstand spoot de brandweer de omgevallen tankwagen nat om oververhitting van het gas te voorkomen. Ontploffing van het gas kon een enorme vuurbal veroorzaken. Mensen moesten hun woningen, bedrijven en auto's verlaten. Ze werden op 500 meter afstand gehouden. Pas gisteravond om negen uur was het ontploffingsgevaar verminderd en werd het verboden gebied verkleind tot 150 meter.

Zo luidde de aanhef van Trouw en vele andere kranten, je zal toch dichter bij een snelweg wonen dan 150 meter. (zoals wij)
Voor de omwonenden van de Gaasperdammerweg een bekend gevaar.

Dit kan niet en dit mag niet, daarom moet de Gaasperdammerweg WEG en het liefst in zuidelijke richting verplaatst worden en op palen, want dat is het veiligst, het goedkoopst en het meest milieuvriendelijk.

Van der Horst van de centrale stad heeft dit ook ingezien en zal hiervoor pleiten bij de beslissers, Wij de aktievoerders van de AGG zijn het volledig met hem eens. In een bruisend artikel in de telegraaf van 5 juli stelt van der Horst "We hebben geen moment meer te verliezen. De files van en naar Almere worden elke dag langer. Het is tijd om te asfalteren. Binnen acht jaar moet de nieuwe weg klaar zijn"
En wij vinden dat Mark van der Horst gelijk heeft. Na dertig jaar een illegale weg getrotseerd te hebben vinden wij het wel genoeg en wat te denken van het volgende.......
Stel je voor dat dit nieuws net even iets anders zou zijn..............

AMSTERDAM - Een brandende tankwagen met gas heeft een verkeersknooppunt Amsterdam Zuidoost tot diep in de nacht ontregeld. Bedrijven en woningen in de omgeving werden verwoest en tot in de verre omtrek is er grote schade door de enorme explosie. Gegevens over slachtoffers zijn nog onduidelijk, daar de smeulende puinhopen van de Nellesteinflats door instortingsgevaar nog niet kunnen worden betreden. De eerste berichten spreken van 700 vermisten en 106 doden en zwaargewonden.
Brandweer en politie doen er alles aan de weg weer voor de ochtendspits te ruimen, zodat de mobiliteit van Nederland niet geschaad wordt. Van de bewoners kunnen we slechts zeggen, dat het toch maar Bijlmerbewoners zijn en dat ze maar niet zo dom moeten zijn vlak naast een zo belangrijke verkeersader te wonen.
Naar boven      Home