Agenda

11 april 2002 Hoorzitting Provinciale staten en samenvatting

18 april 2002 Bijeenkomst verkiezingsdebat
Verkiezingsdebat waaraan de verkeerswoordvoerders van de Tweede Kamer deelnemen, zoals: Jeroen Dijselbloem (PvdA), P. Hofstra (VVD), SP, CDA, Groen Links (nb: Pim doet niet mee).
De organisatie is in handen van Milieudefensie, Stichting Natuur & Milieu en Novib; ook de Fietsersbond en Rover zullen hierbij present zijn.

Het debat vindt plaats op donderdagavond 18 april in Felix Meritis, Keizersgracht 324 Het programma omvat de volgende onderwerpen:

- openbaar vervoer en fiets
- geen nieuwe wegen (bv. A6-A9)
- maximale snelheid voor snelwegen door woongebieden naar 70 km.
- Op A 13 Overschie wordt de snelheid binnenkort teruggebracht naar 70 km met strenge handhaving! Albert ten Kate wil de Gaasperdammerweg in deze verlaging van snelheid meenemen
(het doel is het regeerakkoord te wijzigen)
- eerlijke prijzen (of zoiets)?.

Er komt binnenkort (april) een rapport beschikbaar met knelpunten op rijkswegen. Deze zouden in aanmerking moeten komen voor verlaging snelheid naar 70 km. TNO heeft een rapport waarin staat dat in Nederland jaarlijks 3000 mensen vroegtijdig overlijden aan de gevolgen van luchtverontreiniging (rapport luchtverontreiniging en geluid

Samenvatting:

Met eerlijke prijzen bedoelde men geen eenheidstarief te heffen per kilometer, maar dit af te laten hangen van tijdstip, plaats en "gewicht" en andere kwalificaties van de auto.

P. Hofstra van de VVD liet het afweten. Verder zat deze bijeenkomst op bepaalde punten op onze golflengte. 70 km op de snelwegen door de bebouwde kom. A13 Overschie is er al mee gestart. Het lijkt ons van belang om met dit bewonerspanel contact mee op te nemen. Vooral om de uitstoot terug te dringen. Die blijkt steeds duidelijker een probleem te worden. En 100 km in het hele land wegens de luchtkwaliteit is ook weer een thema.

Over poolen werd nadrukkelijk gezwegen.